Yeni çipli ehliyet dönemi 1 Ocak itibariyle başladı. Peki, yeni ehliyet çıkartmak için hangi belgeler gerekli? İşte merak edilen o sorular ve cevapları…

1 Ocak 2016 tarihi öncesinde alınmış olan ve artık eski tip olarak adlandırılan ehliyetler/sürücü belgeleri 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni çipli ehliyetler ile değiştirilmeye başladı.
Artık Ehliyetler Uluslararası Nitelikte!
Siz de bizim gibi ülke sınırını aracınızla geçerken ehliyetinizi birkaç dile çeviren bir kağıt parçası için ayaküstü 446.37 tl verdiyseniz yeni ehliyetin en çok uluslararası geçerlilikte oluşuna sevineceklerdensiniz. Nihayet Avrupa birliğinde geçerli olacak yeni çipli ehliyetler 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle kullanıma girdi. Böylece yeni çipli ehliyetler uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek: yani artık Avrupa yollarında ayrıca uluslararası ehliyet almanıza gerek kalmayacak.
İlk İş Online Randevu!
Sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, online randevu sistemini vatandaşların hizmetine sundu. Bu sayede ehliyetini yeni çipli ehliyet ile değiştirmek isteyen vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait “www.surucurandevu.egm.gov.tr” internet adresinden online randevu aldıktan sonra il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu işlemi yapmak için eski ehliyet sahiplerinin önünde tam 5 sene mühlet var. Yani eski ehliyetler önümüzdeki 5 sene boyunca geçerliliğini yitirmeyecek.
Yeni Ehliyet İçin Gerekli Belgeler
Yeni çipli ehliyet çıkartmak için gerekli belgeler mevcut. 1 Ocak 2016 itibariyle kullanıma başlanan çipli ehliyetleri edinmek için eski ehliyetin yanı sıra bazı belgeleri hazırlamak gerek. Peki, yeni ehliyet çıkartmak için hangi belgeler gerekli olacak; Yeni ehliyetler için gerekli olan belgeler hangileri? İşte yeni çipli ehliyet için istenen belgeler:

1- Eski sürücü belgesi
2- Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
3- Sürücü sağlık raporu
4- 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
5- 2 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğraf)
6- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.
1 yıl boyunca Emniyet Müdürlüğünde ardından Nüfus Müdürlüğünde!
Yeni çipli ehliyeti nereden alacağız sorusunun cevabını merak edenler: ehliyet verme işlemleri ilk 1 yıl süresince Emniyet Genel Müdürlüğü tarafınca gerçekleştirilip ardından bu işlem nüfus müdürlüklerine devredilecek.
En Yeni Motosiklet Modelleri İçin Tıklayın!
Dikkat: www.MotoEtkinlik.com adresinde yayınlanan yazınların telif hakları MotoEtkinlik.com’a aittir! Bu yazınların izinsiz ve kaynak: www.motoetkinlik.com şeklinde belirtilmeden kullanılması yasaktır!
Yarış Dünyasından Son Haberler için Tıklayın!