Kawasaki Vulcan S, şehirli sportif başlangıç cruiseri…

Motosiklet: Kawasaki Vulcan S
26 Şubat – 01 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan Eurasia MOTO BIKE Expo fuarında ilk kez tanıtıldı. Türkiye’de ki Chopper modellerinin arasında yerini aldı. Kawasaki Vulcan S, 649 cc hacme sahip olup su soğutmalı paralel çift silindirli motora sahip ve bu yeni model orta hacimli olup Türkiye’de satışa sunulan tek model olma özelliğini taşıyor.

Genel bilgiler
2015 model yılında Türkiye’de mor, beyaz ve siyah olmak üzere üç farklı renk ile satışa sunuldu. Alışıla gelinmişin dışında farklı bir renk olmasından dolayı benim tercihim mor renk oldu. Koyu bir renk olduğu için de bence gayet şık. Fuarda sipariş ettiğim modeli Nisan ayının ilk haftasından itibaren kullanmaya başladım. Motosikletimi almaya karar vermeden önce Yamaha XV950 ve Harley Davidson Iron 883 ile kıyasladım. Kawasaki Vulcan S’i tercih etmemin sebebi kıyasladığım modeller arasında en hafifi olmasıydı. Trafiğe ilk kez çıkacaktım ve mümkün olduğunca hafif ve kolay kullanımlı, İstanbul trafiğinde beni üzmeyecek bir motosiklet olmasını istiyordum. Kawasaki’yi tercih etmemde en büyük etmen bu oldu. Ekim 2015 tarihi itibariyle 2000 km’ye yaklaştım.
Kawasaki Vulcan S Teknik Özellikler
Makine Tipi 4-zamanlı,su soğutmalı, çift sıralı paralelSilindir Hacimi 649 ccSilindir,Çap x Strok 83 x 60 mmSıkıştırma Oranı 10.8:1 Sübap Sistemi Maksimum Güç/Tork Yakıt Sistemi Ateşleme Marş Sistemi Şanjman | Şasi Tipi Perimeter yüksek gerilimli çelikKaster/Trail 31o / 120 mmSüspansiyon,Ön/Arka 41 mm teleskopik çatal / 7 kademe ön yükleme ayarlı bağlantı donanımlı Yatık Tek AmortisörLastik,Ön/Arka 120/70R18M/C 59H/ – 160/60R17M/C 69H Fren,Ön/Arka Tekerlek Çalışması,Ön/Arka U x G x Y Aks Açıklığı Sele Yüksekliği Yakıt Kapasitesi Ağırlık |
Kawasaki Vulcan S iyi yanları
Fuarda gördüğüm andan itibaren en çok dikkatimi çeken özellik mor rengi ve diğer chopper modellerine göre duruşunun daha spor olmasıydı.
Kawasaki Vulcan S motor özellikleri
Vulcan S’in teknik özelliklerine bakacak olursak 649cc hacimli su soğutmalı 61PS gücünde ve sele yüksekliği 70.5 cm olan bu model sadece 225kg/228kg(abs) ağırlığa sahip olup yeni başlayanlar için de diğer modellere göre avantajlı bir konumda.
Şasi özellikleri
Motorun oturuş pozisyonu hakkında konuşursak, her kullanıcı için ayarlanabilen ayaklıklar, debriyaj kolu ve fren maneti bulunmakta. Ayaklıklar, sürücünün tercihine göre STD, 25 mm ileri ve 25 mm geri olmak üzere 3 farklı pozisyona sahip. Ayarlanabilir debriyaj kolu ve fren maneti sayesinde de kullanıcıların tercihlerine göre değiştirme imkanına sahip. Benim görüşüme göre sürücü için selesi gayet geniş ve konforlu. Fakat ne yazık ki artçı için aynı kelimeleri söyleyemeyeceğim. Ancak Kawasaki’nin orijinal aksesuarlarında bulunan kolay çıkarılıp takılabilen sırtlık takılması durumunda yolcunun da rahat bir sürüş sağlayabileceğini düşünüyorum.

Kawasaki Vulcan S Performansı
Herkesin merak ettiği hızlanma ve ara hızlanma konusuna gelirsek motosikletin güç aktarmasının zincir olması nedeniyle sürücü için gayet tatmin edici.
Kawasaki Vulcan S tam bir gezi motosikleti. Şehir içinde ki sürüşlerinde manevra kabiliyetinin üst düzey olduğunu söyleyebilirim. Sıkışık trafikte kolayca ilerlemek mümkün. Aralardan geçmek manevra yapmak vs dışarıdan sanıldığı gibi zor değil aksine çok kolay.
Daha iyi olabilecek özellikleri
Motorun iyi yanlarını bir kenara bırakacak olursak; her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu motorun beni en çok üzen yanı egzoz sesi oldu. Bu olumsuzluğu da, ilerleyen zamanlarda yeni bir egzoz yaptırarak çözeceğimi düşünüyorum. Egzozu çok sessiz. Kimse bir motosikletin yaklaştığının anlamıyor. Biraz daha sesli bir egzoz diğer sürücülerin dikkatini çekip görünürlüğü de arttıracaktır.

Motorun altına yerleştirilen egzoz tüpü ağırlığı merkezileştirmeye yardımcı olup, engel olmayacak şekilde yerleştirildiğinden durduğunuzda ayağınızı yere basmayı kolaylaştırıyor.
Motosikletin en sevdiğim yanları
Motosikleti gören çevremde ki kişilerin ilk algısı renginin gördükleri diğer motorlardan farklı olması, motosiklete sol taraftan baktıklarında görünen spor amortisör hoşlarına gidiyor. Ayrıca artçı olarak aldığım kişilerin de motosikletin hızlanmasını tatmin edici bulması beni de mutlu ediyor.
Motosikletin en sevmediğim yanları
Bir Vulcan S kullanıcısı olarak şimdiye kadar egzoz sesi harici sevilmeyen bir yanıyla karşılaşmış değilim. Umarım ilerleyen zamanlarda da başka olumsuzluklar ile karşılaşmam.
Ayrıca motoru kullandığım günden beri herhangi bir arıza veya sıkıntıyla karşılaşmadım.
Bu motosikleti kimler ne için almalı?
Eklemek istediğim son nokta da, yeni motosiklet kullanmaya başlayan ve ilk motosikletinin chopper tarzı bir motosiklet olmasını isteyenlere şiddetle bu motoru öneririm. Motorumu aldığım günden beri severek kullanıyorum, gelecek planlarımda “bir sonraki motosiklet”e şuan için yer yok!
Berk Yılmazer
Bau Riders
Diğer Test Yazıları İçin Tıklayın!
Dikkat: www.MotoEtkinlik.com adresinde yayınlanan yazınların telif hakları MotoEtkinlik.com’a aittir! Bu yazınların izinsiz ve kaynak: www.motoetkinlik.com şeklinde belirtilmeden kullanılması yasaktır!
Yarış Dünyasından Son Haberler için Tıklayın!