MotoGP Şampiyonası 3. Ayak Arjantin mücadelesi sıralama turları sonrasında yarışçıların yorumları.
Arjantin GP’sinde sıralama turları sonrasında 2014 sezonunda 3. kez pol pozisyonunu Repsol Honda pilotu Marc Marquez elde etti. Ayrıntılı start listesi için TIKLAYIN
Marc Marquez sıralama sezonun 3. pole pozisyonu sonrasında şöyle konuştu: “Bu gün motosikletin üzerinde çok rahat hissettim. Sabah ve 4. antrenmanlarda kullanılmış lastiklerle çalışıp sonrasında sıralamalara odaklandık. Çok iyi bir tur zamanı elde ettik, ancak yarışta çok zor bir lastik seçimi bizi bekliyor hemde hem ön hem arka lastik için. Yarış için en önemli noktalardan biri en iyi performansla birlikte lastiklerin ömürlerini belirlemek-yönetmek olacak. Isınma turlarında da bir kaç farklı şeyi deneyeceğiz, özellikle de viraj girişlerinde. Yarış uzun ve herkes lastiklerin ömrüyle ilgili stratejiler izleyecektir, çok ilginç bir yarış olacak.”
Sezonun ilk yarışında düşerek yarış dışı kalan ve ikinci yarışında fodepar yaparak en arka sıraya düşen Jorge Lorenzo Arjantin GP’sini 2. sırada başlayacak. Movistar Yamaha pilotu yarış öncesinde: “Daha mücadeleci bir motosikletimin olmasını isterdim. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ancak yeni kurallar motosikletin motorunu geliştirmemize engel oluyor. Bu nedenle şasi ve elektronikleri geliştirmeye bakıyoruz. Elimizdeki paketle en iyisini elde etmeye çalışıyoruz ve bugün memnunuz. Yarış zor olacağı kanısındayız çünkü Honda’lar her pistte çok iyiler. Elimizden geldiğince çok problemi çözmeye çalışıyoruz. Sıralama turlarından önce küçük bir modifiye yaptık ve işe yaradı. Viraj girişlerinde iyileşme oldu ve motosikletin yol tutuşu da daha iyiydi. Bu sayede yumuşak lastik ile en hızlı tur zamanını elde etme imkanım oldu. Yarışta ikincilikle yetinebileceğimi sanmıyorum. Bu defa sorunsuz bir ilk tur geçirip yarışa iyi konsantre olmayı umuyorum. Küçük de olsa yarışta yağmur ihtimali var. Yarış kuru geçerse iyi bir ayar paketimiz var ancak yağmurun yağmasıyla kimsenin yumuşak lastik kullanacağını sanmıyorum. Podyumda olmak güzel bir sezon başlangıcı olacaktır.” dedi.
Jorge Lorenzo’nun takım arkadaşı Valentino Rossi Arjantin GP’sine 6. sıradan başlayacak. Sıralama turları sonrasında Rossi: “Bugünle ilgili mutluyum. İyi bir antrenman oldu. Sabah motosikleti oldukça iyileştirdik ve akşam olduğunda gayet stabil turlar elde ettim. aslında en hızlı turumda daha iyi bir derece elde etmeyi umuyordum. İyiydim ancak son %10’luk işi gerektiği gibi yapamadım. Yarışa çok da kötü olmayan 2. gridden başlıyorum. Lastiklerle ilgili çalışmamız gerek ancak ben şimdiden iyi hissettiğimi söyleyebilirim” dedi. Rossi şuanda sürücüler klasmanında Marquez ve Dani Pedrosa’nın ardından 3. sırada bulunuyor. Rossi’nin Takım direktörü Massimo Meregalli: “Rossi’nin rakabetçiliğini biliyoruz. Yarışta lastiklerle ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Gözlerimiz podyumda olacak” açıklamasını yaptı.
Ducati pilotu Andrea Dovizioso 1999 yılından beri ilk kez koşulacak Arjantin GP’sinde podyumu hedefliyor. İtalyan pilot: “Oldukça ilginç bir yarış olacağını düşünüyorum çünkü lastiklerle ilgili seçimler ve lastik ömürleri son turlardaki geçişlerde belirleyici olacak. Sezon başında 5.’liği hedefliyorduk fakat 6.’lığı hedeflediğimiz Austin GP’sinde podyum gördük o nedenle her türlü sonuca açığız. Daha bu sabah lastiklerle ilgili büyük bir sorun yaşadık. 4 tur sonunda tur zamanlarımız 2 saniye geriledi. Fakat takımımın çalışmasından çok memnunum akşam olduğunda bu problemi büyük ölçüde çözdük. Şuanda rakiplerimizle aynı tur zamanlarını elde edebiliyoruz. Yeni ve tozlu pistlerde yaşanan en büyük sorunlardan biri pistin kayganlığı ve yüzeyde kauçuk olmayışı. Yarışta en stabil ve agresif sürüşten uzak sürücüler iyi sonuçlar elde edecektir” dedi.
MotoGP Arjantin GP’si D Smart Spor HD’den naklen yayınlanacak. Tüm yayın saatleri için Tıklayın!