Ferrari, bu hafta sonu düzenlenecek Avustralya Grand Prix’sinde 2025 F1 sezonuna güçlü bir başlangıç yapmak için “her şeyin yerli yerinde” olduğuna inanıyor .
Üç aylık kış tatilinin ardından, merakla beklenen 2025 F1 sezonu bu hafta sonu Melbourne’de başlıyor.
Albert Park yarışına girerken öne çıkan başlıklardan biri de Lewis Hamilton’ın kış boyunca rakipleri Mercedes’ten transferini tamamlayarak Ferrari adına merakla beklenen ilk yarışa çıkmasıydı.
Yedi kez dünya şampiyonu, bu yıl her iki dünya şampiyonluğu için de mücadele edecek olan Ferrari’de Charles Leclerc ile birlikte mücadele edecek . Ferrari geçtiğimiz sezon takımlar şampiyonluğunu McLaren’e karşı kıl payı kaçırmıştı.
Hamilton’ın F1’deki son sıkıntılarını geride bırakıp rekor kırarak sekizinci dünya şampiyonluğuna ulaşma çabaları bu sezonun takip edilecek hikayelerinden biri olacak gibi görünüyor.
Ferrari takım patronu Fred Vasseur, takımlarının sezon açılışına mümkün olduğunca hazır olduğunu söyledi.
Vasseur, Çarşamba günü yayınlanan Ferrari ön izlemesinde, “Çok fazla bilinmeyen var ve özellikle Bahreyn testinin sonuçlarının okunmasının çok zor olması nedeniyle hiyerarşinin ne olacağını öğrenmek istiyoruz” dedi.
“Sürücüler de dahil olmak üzere herkes Maranello’daki fabrikada tüm kış boyunca çok çalıştı. Charles da spor salonunda her zamankinden daha fazla çabaladı ve Lewis de takıma olabildiğince çabuk uyum sağlamak için büyük çaba gösterdi.
“İyi işler başarmak için her şeyin yerli yerinde olduğuna inanıyorum. Her zaman olduğu gibi, bu hafta kendimize odaklanacağız ve bunun çok uzun bir sezonun sadece başlangıcı olduğunun bilincinde olacağız.”
Ferrari, geçen yıl Avustralya’da düzenlenen yarışta birinci ve ikinci olmuştu. Hamilton’ın yerine geçen Carlos Sainz , Suudi Arabistan’da apandisit ameliyatı geçirdikten sadece 16 gün sonra inanılmaz bir zafer kazanmıştı.
McLaren ve Lando Norris yeni sezona şampiyonluk için favori olarak girerken, Red Bull’un sezona geride başlaması bekleniyor.
Red Bull’un takımlar şampiyonasında üçüncülüğe gerilemesine rağmen 2024’te üst üste dördüncü şampiyonluğunu kazanan Max Verstappen , takımının Avustralya’da kazanma şansının olmadığına inandığını söyledi.