İtalyan markanın 2025 Dünya Superbike Şampiyonası’nda mücadele edeceği yeni süper motosikleti Bimota KB998 tanıtıldı.
Tamamen siyah bir gövde rengi ve kırmızı bir kaporta ile ortaya çıkan motosikletin, gövde kapağının arkasındaki “Kawasaki tarafından desteklenmektedir” çıkartmasıyla Kawasaki bağlantısını ortaya koydu.
Motosiklette Kawasaki ZX-10RR’da kullanılan aynı sıralı dört silindirli motor bloğu kullanılıyor, ancak Bimota tarafından özel olarak üretilen bir şasi bulunuyor.
KB998’in kaporta yapısı da ZX-10RR’ınkinden farklı, en dikkat çekici fark ise kaportanın ön kısmına eklenen kanatçıklar.
Yeni marka, Japon markasının fabrika takımı olarak “Kawasaki Racing Team” adı altında yarışan Provec Racing takımı için yeni bir isim anlamına geliyor.
2025 yılında da aynı şekilde devam edecek olan takım, bundan sonra Bimota by Kawasaki Racing Team ya da kısaca BbKRT adı altında faaliyetlerini sürdürecek.
KB998 modeli, geçtiğimiz hafta sonu 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın final turuna ev sahipliği yapan İspanya’daki Circuito de Jerez’de düzenlenecek WorldSBK testinde 22 Ekim Salı günü ilk kez piste çıkacak.