2024 MotoGP sezonu 8-10 Mart tarihleri arasında Katarda başlayacak. Başlamadan önce alt ve orta seri olan Moto3 ve Moto2 serilerindeki değişikliklerden bahsetmemek olmaz.

Yeni Lastik Tedarikçisi

Dunlop serilerin yenilenmesinden beri Moto3(2012) ve Moto2(2010) senelerinden beri serilerin ana lastik tedarikçisiydi. Dorna 2024 senesinden itibaren 3 yıllık olarak Pirelli ile yeni lastik tedarikçisi olması için anlaşma sağladı.

Pirelli aynı zamanda ‘Road to MotoGP’ serileri adı altında toplanan Redbull Rookies Cup, FIM JuniorGP Dünya Şampiyonası, Asia Talent Cup ve Northern Talent Cup serilerine de lastik sağlamaya başlayacak.

 Team HRC için World Superbike Dünya Şampiyonasında yarışan yarışçısı Iker Lecuona Pirelli ve Dunlop lastikleri arasında fark için şunları söyledi: ‘Pirelli daha yumuşak hamura sahip bir lastik bundan dolayı sürücüler viraj girişi ve viraj çıkışlarında daha çok zorlayabilirler. Pirelli ile daha sert fren yapabilirler’.

Yeni lastikler bizim gibi yarış tutkunları için daha heyecanlı pist üstü mücadelelerin daha fazla olanak tanıyacak gibi gözüküyor.

Yeni Antrenman Seansları

2024 sezonunda Moto3 ve Moto2 serileri için aynı MotoGP de olan gibi sıralamaya hangi klasmandan başlayacağını etkilemeyen bir Serbest Antrenman seansı daha eklenecek. Bu serbest antrenman seansları Moto3 için cuma sabahı 35 dakika olacak. Moto2 için ise cuma sabahı 40 dakika olacak.

Ondan sonrası ise aynı 2023 sezonunda olduğu gibi 1.antrenman adı altında cuma öğleden sonra Moto3 için 35 dakika ve Moto2 için 40 dakika olacak. Sürücüler cumartesi sabahı 2.antremanlarına çıkacak ve ilk 14’e girenler Q2 seansına doğrudan katılacak. Kalan sürücüler ise Q1 seansında ilk 4 e girip kendilerini Q2 seansına atmaya çalışacak.

Milli yarışçımız Deniz Öncü bu sezon Moto2 serisinde mücadele edecek temsilcimize başarılar diliyoruz. Temsilcimizin yarışlarının saatlerini ve nereden izleneceğinden haberdar olmak için bizi Instagram : mtgpme ve X : motoetkinlik adreslerinden takip etmeye devam edebilirsiniz.

[contact-form][contact-field label=”İsim” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-posta” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”İnternet sitesi” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir