max_verstappen_redbull_honda_23_formula1_car_
2023 Formula 1 sezonun ilk yarışında son şampiyon Max Verstappen zafere uzandı.
Max Verstappen Hızlı Başladı
Sezonun ilk yarışı sona erdi. Son şampiyon Max Verstappen çok rahat şekilde galibiyete uzanırken Redbull çok zorlanmadan duble yaptı.
Fernando Alonso Aston Martin İle Mutlu-Umutlu
İki Redbull’un arkasında podyumun 3. basamağını ise mükemmel bir yarış çıkaran yaşlı kurt Fernando Alonso kaptı. Alonso, kariyeri boyunca iyi bir araca denk gelememiş olsa da nihayet 42 yaşında kendini ait hissedebileceği bir yer bulmuş gibi. Aston Martin garajının öbür tarafında olan Lance Stroll ise sezon öncesi testlerden önce bir bisiklet kazası geçirip el bileklerinde ve sağ ayağındaki kırıktan dolayı testlere katılamamıştı. Ameliyat olmasına ve tam olarak iyileşmemesine rağmen o da yarışa katıldı ve mücadeleyi 6.sırada tamamlayarak güzel bir yarış çıkarmış oldu.
charles_leclerc_ferrari_sf_23_formula1_car_

Charles Leclerc Ferrari SF 23 Formula 1

Ferrari’de İşler Yine Karışık
Ferrari ise geçen sene kaldığı yerden devam ediyor gibi gözüktü. Leclerc’in rahat şekilde podyum yapması beklenirken teknik arıza nedeniyle yolda kaldı ve sezona kötü başladı. Ferrari garajının öbür tarafındaki isim Sainz ise yanlış bir pit stop stratejisi ile Alonso ve Hamilton a karşı eski lastiklerle kaldı ve zorlanmasına rağmen yarışı 4. sırada tamamayı başardı.
Diğer Pilotlar
Mercedes
Mercedes ise özellikle yarışın başında lastiklerden yana zorlansa bile Hamilton P5 ve Russel ise P7 ile ilk haftayı puan alarak tamamladı.
İleride mücadele eden bu 4 takımın ardında temiz bir yarış çıkartarak  8.sırada tamamlayan Valtteri Bottas oldu. Yarışa son sıradan başlayan Pierre Gasly ise 11 kişiyi geçerek 9.sırada tamamladı. Yarıştaki son puanı ise Williams ile Alex Albon kaptı.
Yarışı tamamlayamayan 3 kişiden diğer ikisi Piastri ve Ocon oldu. Yarışın başında direksiyon arızası ile erkenden çekilmek zorunda kalan Oscar Piastri ise sezona kötü bir başlangıç yapmış oldu. Esteban Ocon ise yarış içersinde önce start çizgisinde yanlış konumlandığı için aldığı 5 saniye ceza aldı ve sonrasında tekrar tekrar ceza alarak en sonunda “Bu kadar yeter” demiş olmalı ki yarıştan çekildi.
Detaylar için İnstagram @OTOETKİNLİK sayfamızı takipte kalın
Bir sonraki yarış 17-19 Mart tarihlerinde Cidde Sokak pistinde.
Ömer Berkay Günay

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir